Beste muay thai camps in Thailand

Muay Thai is een fysieke en mentale discipline die ook wel ‘de kunst van de 8 ledematen’ wordt genoemd. Het combineert het gebruik van vuisten, ellebogen, knieën, schenen en voeten, en is een zware sport die veel fysieke voorbereiding vereist. Een topniveau wedstrijd is een ware cascade van schijnbewegingen, stoten, manoeuvres en flinke klappen. Of je nu wilt vechten in de ring of gewoon een leuke manier zoekt om wat kilo’s kwijt te raken en in vorm te komen, deze gids naar de beste Muay Thai kampen in Thailand helpt je op weg. Veel van deze kampen bieden accommodatie, maaltijden en een breed scala aan cursussen voor beginners, gevorderden en vergevorderde Muay Thai liefhebbers.

1. Tiger Muay Thai in Phuket

Tiger Muay Thai & MMA Training Camp beslaat meer dan 8.000 vierkante meter in het centrale deel van Phuket. Het kamp is opgedeeld in gewicht- en fitnesssecties, samen met gebieden die zijn gewijd aan verschillende niveaus van vechtpotentieel. Als een van de populairste Muay Thai kampen in Phuket, ontvangt het kamp tussen de 250 en 400 trainees per maand. Er zijn ongeveer 34 lokale en buitenlandse coaches die gespecialiseerd zijn in fitness, Braziliaanse jiu-jitsu en MMA.

 • Locatie: 7/35 Soi Taled, Chalong, Muang, Phuket 83130, Thailand  
 • Openingstijden: Maandag–zaterdag van 7:00 tot 19:00 uur (gesloten op zondag) 
 • Telefoonnummer: +66 (0)76 367 071

2. Bangtao Muay Thai & MMA in Phuket

Bangtao Muay Thai & MMA is een van de nieuwste en snelst groeiende trainingsfaciliteiten in Phuket, gelegen in het prachtige Bangtao-gebied. Dit kamp biedt een unieke combinatie van traditionele Muay Thai training en moderne MMA (Mixed Martial Arts) disciplines, waardoor het een ideale keuze is voor zowel Muay Thai liefhebbers als MMA vechters.

Bangtao Muay Thai & MMA beschikt over ultramoderne faciliteiten die zijn ontworpen om aan de behoeften van alle niveaus van vechters te voldoen, van beginners tot professionele atleten. De faciliteiten omvatten onder andere ruime trainingsruimtes, meerdere boksringen, een MMA-kooi, open matten voor grondtraining, een fitnessruimte, een zwembad en een café/restaurant. Dagelijkse Muay Thai en MMA lessen worden gegeven door ervaren trainers die zelf op hoog niveau hebben gevochten. Dit team van trainers omvat voormalige Lumpinee en Ratchadamnoen stadionkampioenen, evenals internationaal erkende MMA vechters.

 • Locatie: 50/37 Moo 3, Soi Sermsuk, Bangtao, Cherngtalay, Phuket 83110, Thailand  
 • Openingstijden: Maandag–zaterdag van 7:00 tot 19:00 uur (gesloten op zondag) 
 • Telefoonnummer: +66 (0)95 428 8586

3. Sumalee Boxing Gym in Phuket

Sumalee Boxing Gym combineert traditionele Muay Thai training met westerse normen van service, accommodatie, faciliteiten en voedsel. Gelegen aan de oostkust, biedt het gym makkelijke toegang tot andere delen van Phuket en Phang Nga Bay. Faciliteiten ter plaatse omvatten een gewichtenruimte, restaurant, zwembad en yogastudio. Groepslessen vinden twee keer per dag plaats, zes dagen per week. Privélessen kunnen op verzoek worden geregeld. Het team van Sumalee Boxing Gym bestaat uit versierde Thaise vechters zoals Ganchai Fairtex en Petchmai.

 • Locatie: 234 Moo 3, Soi Hua Tha, Srisoonthon Road, Thalang, Phuket 83110, Thailand  
 • Openingstijden: Maandag–zaterdag van 7:00 tot 19:00 uur (gesloten op zondag) 
 • Telefoonnummer: +66 (0)88 017 3018

4. Kingka Supa Muay Thai in Rawai

Kingka Supa Muay Thai in Rawai heeft ongeveer 15 bungalows met airconditioning en 5 slaapzalen naast zijn boksringen. Je hebt de mogelijkheid om op elk niveau Muay Thai te leren, of je nu een absolute beginner bent of een aspirant-vechter. Kingka Supa Muay Thai voorziet ook in boks handschoenen, handwraps, scheenbeschermers, enkelbeschermers, buikpads en trap pads.

 • Locatie: 43/42 Moo 7, Wiset Rd, Rawai, Muang, Phuket 83130, Thailand  
 • Openingstijden: Maandag–zaterdag van 7:00 tot 19:00 uur, zondag van 9:00 tot 18:00 uur 
 • Telefoonnummer: +66 (0)76 226 495

5. Sinbi Muay Thai Training Camp in Rawai

Sinbi Muay Thai Training Camp heeft ultramoderne faciliteiten, accommodatie, een hoge omloopsnelheid van Muay Thai studenten en ervaren docenten met professionele Muay Thai achtergronden. Alle trainers hebben gevochten op het hoogste niveau in de Lumpinee en Ratchadamnoen stadions in Bangkok – sommigen hebben zelfs internationale wedstrijden gevochten. Sinbi Muay Thai heeft ook het voordeel dat het slechts een paar minuten verwijderd is van een van de mooiste stranden van Phuket – Nai Harn.

 • Locatie: 100/15 Soi Saiyuan 9, Rawai, Muang, Phuket 83100, Thailand  
 • Openingstijden: Maandag–zaterdag van 7:30 tot 19:00 uur (gesloten op zondag) 
 • Telefoonnummer: +66 (0)83 391 5535

6. Suwit Muay Thai Camp in Phuket

Suwit Muay Thai is een begrip in Phuket dat al meer dan 20 jaar bestaat. Het ligt aan Chalong’s Chao Fa East Road, vlakbij de dierentuin van Phuket. Het Muay Thai kamp heeft vele kamers met airconditioning en een behoorlijk groot zwembad om in te ontspannen na de training. Twee keer per dag worden er trainingsklassen gegeven op verschillende niveaus, zes dagen per week. Op vrijdag organiseert Suwit een vechtnacht die open is voor het publiek.

 • Locatie: 15 Moo 1, Chao Fa Road, Chalong, Muang, Phuket 83130, Thailand  
 • Openingstijden: Maandag–zaterdag van 8:00 tot 18:00 uur (gesloten op zondag) 
 • Telefoonnummer: +66 (0)76 374 313

Ga trainen in Thailand!

Of je nu een beginnende of gevorderde vechter bent, deze Muay Thai kampen in Thailand bieden een uitstekende mogelijkheid om je vaardigheden te verbeteren, je fitheid te vergroten en deel te nemen aan een unieke cultuur en gemeenschap.

Picture of Joris
Joris

Schrijver voor Muay-Thai-Nederland.nl

Hallo, mijn naam is Joris, een enthousiaste kickbokser en muay thai-beoefenaar met jarenlange trainingservaring in Nederland en Thailand. Mijn passie voor deze vechtsporten deel ik graag op Kickboksen-Nederland.nl en Muay-Thai-Nederland.nl. Van technieken tot trainingstips en de rijke culturele aspecten, mijn artikelen bieden een persoonlijke kijk op de wereld van kickboksen en muay thai. Laat je inspireren terwijl ik mijn enthousiasme en diepgaande kennis deel, en ontdek samen met mij wat deze vechtsporten zo bijzonder maakt.

Inhoudsopgave

Nieuwe artikelen